Kuulumisia pitkästä aikaa!

Blogini hiljaiselo loppuu nyt! Monta kuukautta ehtikin vierähtää postausten välissä. Parhaillaan talvilomaa viettäessäni ajattelin pysähtyä käymään läpi viime syksyä ja mennyttä alkutalvea. Eli tässä tulee sillisalaattipostaus! 





Syksyn kohokohta?
Risteily Huippuvuorilla! En koskaan ehtinyt kirjoittaa postausta tuosta syyskuisesta risteilystä, mutta reissun jälkeen tekemäni video on katsottavissa tässä alla. Matka pohjoisnavan naapuriin oli ollut pitkäaikainen unelmani. Risteily tehtiin Hurtigruten-varustamon MS Nordstjernen -laivalla Huippuvuorten luoteisrannikkoa myötäillen. Maihinnousupaikkoja olivat mm. Barentsburg, Magdalenevuono ja Ny-Ålesund. Risteilyn kohokohta oli 80. leveyspiirin ylitys. Matkustin pohjoismaisessa ryhmässä ainoana suomalaisena, mikä toi matkaan oman mausteensa. Haluan ehdottomasti palata joskus uudelleen Huippuvuorille! Kuka lähtisi mun kanssa sinne talviaikaan? Ei nyt tänä talvena, mutta joskus!




Muita matkoja?
Huippuvuorten matkan lisäksi syksyyn mahtui kiva Airbnb-viikonloppu Köpiksessä lähinnä trendikästä Norrebron aluetta koluten. Kyseisellä Airbnb-kämpällä oli tosi hyvä sijainti - voisin mennä uudestaankin! Köpis on aina hyvä ajatus! Joulukuussa oli sitten joulutoriristeilyt Tallinnaan ja Tukholmaan. Jälkimmäiseen kuului myös käynti oman ”F&S-heimon” liikuntasalilla. Tukholmassa käydessä on aina kiva osallistua ruotsalaisten ohjaajakollegoiden tunneille ja nauttia Friskis-tunnelmasta.






Miten kävi Friskishaasteessa?
Ja kun nyt tuli Friskiksestä puhe, niin syksyllähän haastoin itseni - ja kenet vaan - testaamaan kaikki Friskis&Svettis Helsingin aikataulussa olevat liikuntatunnit vuoden loppuun mennessä, ja postaamaan fiiliksistä kuvia Instagramiin tägillä #friskishaaste. Omassa haasteessani oli mukana 21 eri lajia. Nyt on myönnettävä, että en päässyt tavoitteeseeni - tulokseni oli 14/21 + extrat Tanssi flow ja Joulutähtikrossi. Aika loppui yksinkertaisesti kesken. 21 eri tuntia vaatii hieman kalenterisuunnittelua. Ja laiskuuttanikin voin ehkä vähän syyttää! Olen silti tyytyväinen, sillä kauden aikana menin muutaman kerran epämukavuusalueelle - tanssimaan ja juoksemaan - ja sain todeta, että menen uudestaankin! Ystäväni Kirsi muuten suoritti haasteen suvereenisti - olen hänelle vielä auki luvatut mitalikahvit! Friskishaastehan alkoi taas alusta vuodenvaihteessa, otatko haasteen vastaan? Lajeja on tullut aikatauluun lisää!



Tanssi crescendo, Patikka, Jumppa, Tanssi flow, Juoksu, Tanssi fuego, Jumppa soft, Jumppa sportti, Sauvakävely


Joulu ja uusivuosi?
Joululoma oli pitkä (11 päivää), mutta se meni uskomattoman nopeasti. Olin suunnitellut tekeväni monta rästissä olevaa hommaa, kun nyt kerrankin oli vähän enemmän aikaa, mutta enpä saanut aikaiseksi puoltakaan. Hyvä niin, joululomallahan on tarkoitus viettää rentoa aikaa perheen ja ystävien kanssa. Olin siis joulun Savossa ja mökkeilemässä Keski-Suomessa. Vuosi vaihtui Friskiksen Arabian salin jäähyväisjumpassa (seuramme muutti Hermanniin vuoden alussa!) ja Altaalla lumimyrskyssä saunoen ja uiden.



Elämä balanssissa?
Syyskausi jouluun asti täyttyi töistä ja kaikenlaisista menoista. Osasin kyllä levätäkin, mm. jätin monta viikonloppua täysin vapaaksi ohjelmasta. Mutta kun loka-joulukuu pimeydessään on minulle (kuten monelle muullekin) sitä kaikista haastavinta aikaa, niin ehkäpä yksi tärkeä tasapainoisen elämän osa-alue saattoi jäädä vähemmälle huomiolle. SYÖMINEN. Tai siis sen tasapainottaminen. Sanotaanko vaikka niin, että herkuttelua en kauheasti rajoittanut. Kyllähän se alkaa parissa kuukaudessa näkyä ja tuntua. Onneksi vuosi vaihtui ja voin taas haastaa itseni karistamaan muutaman kilon koko Suomen laihduttaessa.



Matkamessuilta matkalle!
Tammikuuhun kuuluu aina matkamessut. Matkailualan ammattilaisille se tarkoittaa messuständillä työskentelyn lisäksi myös lukuisia tapaamisia eri yhteistyökumppaneiden kanssa koko messuviikon ajan. Tänä vuonna uurastin messuilla kolmena päivänä. Itse en juurikaan ehtinyt kierrellä siellä, mutta vähän sellainen vaikutelma tuli, että ihan kuin messut olisivat pienenemässä... Onko näin? No, joka tapauksessa messut esittelivät hyvin tämänhetkistä suomalaista matkatuotantoa -  niin kotimaahan kuin ulkomaillekin suuntaavia matkoja. Itse pääsin pian messujen jälkeen talvilomalleni - terveisiä täältä Keralasta, Etelä-Intiasta, kookospalmujen keskeltä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa