Färsaarille talkoisiin!

Tähän päivään mennessä olen matkustellut jo aika paljon ympäri maailmaa vaikka millä teemoilla, mutta tällä viikolla on edessä aivan uudenlainen matka. Lähden  ensimmäistä kertaa matkalle työskentelemään vapaaehtoisena ylöspitoa vastaan! Kohteena on Färsaaret.

#preservefaroeislands
Färsaaret päätti sulkea turistikohteitaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ja sen sijaan kutsua 100 vapaaehtoista talkoisiin kunnostamaan paikkoja yhdessä paikallisten kanssa. Färsaarilla on uskomattoman hienoja paikkoja, joita yhä useampi matkailija menee katsomaan. Kulutus ja arktinen ilmasto yhdessä aiheuttavat sen, että niin reitit kuin viitoitukset suosituimmille luonnonnähtävyyksille kaipaavat kunnostusta. Kampanja oli toimiva - hakemuksia tuli kaiken kaikkiaan kuuden päivän aikana 3 407 kpl! Loppujen lopuksi kutsun talkoisiin sai 110 vapaaehtoista, minä yhtenä heistä. Tässä hakuprosessissa nopeus oli valttia - kun näin ilmoituksen Färsaarten matkailutoimiston Facebook-seinällä, aloin heti täyttää hakemusta ja maksoin lennon Köpiksestä sinne. Päätöstä helpotti se, että olin käynyt aiemmin Färsaarilla kahdesti ja rakastunut paikkaan.








#maintenanceteam
Meitä talkoolaisia kutsutaan kunnostustiimiksi. Talkoolaisista 44 % on naisia, 56 % miehiä. Keski-ikämme on 38,5 (nuorin on 18-vuotias, vanhin 75). Porukkaa on ympäri maailmaa, eniten kuitenkin läheltä pohjoismaista ja Iso-Britanniasta. EU:n ulkopuolelta on 11 % tulijoista. Meidät on etukäteen jaettu kymmenen hengen tiimeihin. Minun tiimini viettää kaksi vuorokautta Elduvik-nimisessä paikassa kunnostaen patikointipolkua. Meidät kuljetetaan Färsaarten lentokentältä Elduvikiin, jossa meille tarjotaan majoitus, ruoat ja työvälineet. Jokaisella tiimillä on kaksi paikallista työnjohtajaa. En vielä tiedä, missä majoitumme, sen näkee sitten! Kolmannen illan ja yön vietämme Torshavnissa, jossa meillä on yhteiset juhlat kunnostustöiden valmistuttua.






#voluntourism
Tässä on yksi tapa matkustaa vastuullisemmin, luontoa ja paikallisia asukkaita kunnioittaen. Tuntuu jo etukäteen hyvältä osallistua Färsaarten vapaaehtoiskampanjaan. Kerron matkan jälkeen tunnelmista! Seuraa tarinaa Instassa 25.-28.4.19: https://instagram.com/maldur.

Lue aikaisemmat blogikirjoitukseni Färsaarista:
Färsaarilla Atlantin keskellä
Unelmaloma Färsaarilla, osa 1
Unelmaloma Färsaarilla, osa 2


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa