Maailmalla, osa 1

Koska matkailu on tämän blogin yksi pääteemoista, ja koska blogi on vielä nuori, postaan tänään listan Euroopan maista, joissa olen käynyt. 

(Huomaa, että olen matkailualan ammattilainen, joka rakastaa matkailua.)

1. Suomi <3
Rakas synnyin- ja kotimaa. Kaikesta huolimatta kaikkein ihanin maa. Paljon koluttu, paljon koluamatta.

2. Ruotsi
Tuttu ja tuntematon naapurimaa. Miten ne ruotsalaiset onkaan niin erilaisia kuin me?

3. Norja
Aina hyvä fiilis, kun tätä maata ajattelee. Jos ruotsalaisesta tulee mieleen muotitietoinen, niin norjalaisesta luonnonläheinen.

4. Tanska
Pohjoismaista mannermaisin. Siellä tuntuvat ymmärtävän terveellisen elämän päälle. Matti Nykäsen sanoin: voisin ottaa Ruotsin kansalaisuuden ja muuttaa Kööpenhaminaan. Olisin lähellä "kaikkea".

5. Islanti
Ihana, eksoottinen maa kaukana Atlantissa. Sympaattisia ihmisiä. Sieltä tulee hyvää musiikkia. Maisemat ihan erilaiset kuin missään muualla. Haluaisin viettää siellä vaikkapa kuukauden kesäloman, mökissä kuumavesilähteen äärellä.

6. Viro
Useita vierailuja, mutta vain pari kertaa Tallinnan ulkopuolella. Todelliset aarteet ovat varmasti kauempana pääkaupungista. Siitä antoi vinkkiä mm. Lahemaan kansallispuisto ja Saarenmaa.

7. Latvia
En ollut pärjätä englannilla, olisi pitänyt osata venäjää. Tähän asiaan on varmaan tullut jo muutosta. Riika oli täynnä kesäterasseja - missään muualla en ole nähnyt yhtä monta.

8. Venäjä
Ristiriitainen. Liian iso ymmärrettäväksi. Olen käynyt vain Pietarissa muutaman kerran ja Laatokan risteilyllä. Karjalan kesäinen luonto oli todella kaunis! Jos joskus vielä matkustan Pietariin, haluan vaellella kaupungin kaduilla omaan tahtiin, en opastetusti.

9. Saksa
Iso maa, hyvin erilaiset maisemat ja erilaiset elämäntyylit eri puolilla maata. Tutuin kaupungeista on Köln, jossa olen käynyt useita kertoja ja asuinkin siellä aikoinaan reilut 7 kk. 

8. Hollanti/Alankomaat
Amsterdam on yksi kivoimmista Euroopan kaupungeista. Parasta viihdettä on katsella kaikennäköisiä ihmisiä kaduilla. Upeat pitkät rannat Pohjanmeren rannikolla.

9. Belgia
Olen käynyt Belgiassa vain Brysselissä. Sympaattinen pääkaupunki. Muistan pienen Manneken pis -patsaan, pubit, suklaakaupat ja simpukkakadun.

10. Luxemburg
Mannermaista Eurooppaa. Hienoa maaseutua. Bernard-Massardin skumppa tulee täältä, Moseljoen varrelta.

11. Tsekki
Olen käynyt vain Prahassa. Hieno historiallinen kaupunki. Kaarlensilta oli kaunis iltavalaistuksessa.

12. Slovakia
Bratislavan vanha kaupunki oli kiva. Siellä oli sympaattiset joulumarkkinat. Tunnin matka Wienistä.

13. Itävalta
Wien on Euroopan hienostopääkaupunki. Mahtailevia rakennuksia leveiden bulevardien varsilla. Parasta on kahvittelu jossain perinteisessä (kakku)kahvilassa.

14. Puola
Olen piipahtanut vain kerran, Saksan puolelta kävellen siltaa pitkin Görlitzistä Zgorceleciin. Haluaisin käydä Gdanskissa, jonne pääsee Helsingistä tosi nopeasti.

15. Unkari
Historiaa, ruokakulttuuria, kylpylöitä. Tonava kaunoinen. Seuraavaksi kiinnostaisi Balatonjärven maisemat.

15. Romania
Olen käynyt vain pääkaupunki Bukarestissa. Kaikesta päätellen se oli ollut aikoinaan todella mahtava kaupunki. Leveät bulevardit kuin Pariisissa. Vierailusta on muutama vuosi aikaa. Silloin joka toinen katu oli revitty auki ja joka puolella oli kulkukoiria.

16. Kroatia
Adrianmeren vesi on uskomattoman puhdasta! Dalmatian rannikon saaristo on lumoava. Risteily saarelta toiselle on mahtava lomanviettotapa. En ole nähnyt vielä Dubrovnikia, se on listallani.

17. Kreikka
Kreikan saaristo on ihana! Missään muualla ei ole sellaista valoa kuin siellä. Santorini on tähän asti kaunein näkemäni Kreikan saarista. Ateena - sivistyksen alkulähde.

18. Iso-Britannia
Lontoo on ollut kahteen otteeseen kotini, mutta jo vuosikausia sitten. Silloin olisin halunnut jäädä sinne, sykkeeseen. Nyt en  enää. Mutta Lontooseen pitäisi päästä taas. Tunnen Lontoon lisäksi vain muutaman eteläisen rannikkokaupungin. Haluaisin mennä Skotlantiin. Olen käynyt myös Jerseyn saarella Englannin kanaalissa.

19. Irlanti
Kaunis, vihreä saari. Irlantilaisilla on hauska aksentti. Joskus haluan matkustaa Aransaarille.

20. Ranska
Elegantti. Kaunis kullalla päällystetty Pariisi. Tämäkin on iso maa, jolla on paljon tarjottavaa. Paljon näkemättä. Nähty vain Pariisi, Strasbourg ja Nizza.

21. Monaco
Luksusta. Kuninkaallinen fiilis välittyy.

22. Sveitsi
Suosikkini manner-Euroopan maista Italian ohessa. Niin siistiä ja kaunista. Alpit <3

23. Italia
Kahvi! Viini! Ruoka! Ilmasto! Maisemat! Muoti! Miehet ;) Tarvitseeko sanoa enempää?

24. Vatikaani
Upea Pietarinkirkko. Täällä metsästettiin Vatikaanin euron kolikoita, joita ei tietenkään löytynyt.

25. San Marino
Muistan nousun ylhäällä sijaitsevaan kaupunkivaltioon, en juuri muuta.

26. Malta
Erikoinen saarivaltio, englantilaisten vaikutus näkyy.

27. Portugali
Kaunista. Ilmasto ihanteellinen, lämpöä ja Atlantin tuulta.

28. Espanja
Yksi parhaista lomista on vietetty Espanjassa, Kataloniassa. Madridiin tekisi mieli.

Siinä olivat Euroopan maat, joissa olen käynyt. Itä-Euroopan kauniita maita on käymättä. Ja Turkki! Istanbulin lentokentällä olen käynyt aika usein, mutta en ole koskaan päässyt sieltä kaupungille.

Jatkoa seuraa myöhemmin!

Miten monessa Euroopan maassa sinä olet käynyt?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa