Kriisi / joulukuu on joogakuu

(Jos luet tietokoneella, klikkaa sivun alareunasta "näytä internetversio". Klikkaa kuvat suuremmiksi.)

Ahistaa. Tällä hetkellä on tunne, ettei kauheasti voi vaikuttaa omaan elämäntilanteeseen. Päivät, viikot, kuukaudet kuluvat lähes samanlaisina eikä tulevaisuudessa näy mitään valoisaa, mitä kohti tavoittelisi. Toki kaikki on ihan hyvin ja tarkemmin tarkasteltuna paljon hyviä asioita tapahtuu koko ajan, mutta silti jossain kytee ajatus, että jotain tarttis tehdä. Jonkinmoinen siirto tai repäisy.

Koko ajan on vahvempi tunne siitä, ettei ns. normaali elämä sovi minulle - ysistä viiteen työt, mies, lapset, omistusasunto, auto, koira ja mökki... Kuitenkin koko yhteiskunta palvelee juuri sellaista elämää. Yksin asuminen Helsingissä kallistuu koko ajan, mutta se on vaan kestettävä, jos haluaa pysyä mukana - helpotusta tähän asiaan ei liene ole lähiaikoina odotettavissa.

Henkilökohtaisen kriisin hetkellä monet tarkastelevat elämäänsä kirjoittamalla ylös asioita. Kaiketi sillä tavalla kokonaisuus hahmottuu paremmin. Ehkä nyt olisi minunkin hyvä hetki tarttua kynään ja paperiin - ynnätä tämänhetkisen tilanteen plussat ja miinukset, kirjoittaa ylös unelmat ja tehdä konkreettisia suunnitelmia. Kaikki vinkit ja hyvät neuvot, suorat ehdotukset ja diilit ovat tervetulleita!

Tottakai näihin tunnelmiin näin marras-joulukuun vaihteessa vaikuttaa tämä pimeys, kaamosväsymys. Siksi aionkin pitää itsestäni erityisen hyvää huolta koko joulukuun. Julistankin joulukuun joogakuuksi! Joulukuussa joogaan siis joka päivä. Katsotaan missä "jamassa" olen vuodenvaihteessa - onko silloin jo olemassa konkreettisia suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Jos ei vielä olekaan, niin toivon mukaan keho ja mieli edes ovat paremmassa balanssissa.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Joogalomaa Ubudissa

Portugalin huhtikuu