Saunahommia, osa 2

(Jos luet tietokoneella, klikkaa sivun alareunasta "näytä internetversio". Klikkaa kuvat suuremmiksi.)

...jatkoa osalle 1!

Löyly
Tänä vuonna auennut design-sauna Hernesaaressa. Parasta täällä on huikea merimaisema. Täällä on sekä sähkösauna että moderni savusauna. Vilvoittelemaan pääsee mereen, terassille tai kivaan takkahuoneeseen. Täällä vilvoittelujuomaksi sopii kuohuviini.

Allas
Paraatipaikalla Kauppatorin vieressä, Sky Wheelin naapurissa. Ihana paikka! Vihdoinkin on tuotu ympärivuotinen saunakulttuuri kaikkien, niin asukkaiden kuin matkailijoiden, saavutettavaksi. Harmi vain, että Allas ei ole vielä tänä ensimmäisenä talvena enää auki. Mutta ehkä jaksamme odottaa kevääseen sen aukeamista entistä ehompana. Parasta: uinti +27-asteisessa vedessä, kun ilman lämpötila on miinuksella. Ja se absurdi fiilis, kun näkee Suomenlinnan lautan liikennöivän aivan vieressä.

Lapinlahden Lähteen sauna
Helsingin vanhin saunarakennus entisen Lapinlahden psykiatrisen sairaalan alueella. Ympäristö on todella kaunis ja rauhoittava. Lähellä on pikkuruinen ranta, jossa on varmaan rauhallista uida. Ensi kesänä pitää kokea myös ranta! Parasta täällä on paikassa huokuva historia.

Kuusijärven savusauna
Uusin testaamani sauna, mutta tällä lienee jo pitkä perinne. Sauna sijaitsee Vantaalla hyvien luontoreittien läheisyydessä, nimensä mukaisesti Kuusijärven rannalla. Savusauna lämpiää joka päivä ja saunaan mahtuu parisenkymmentä saunojaa kerrallaan. Sauna on sekasauna, siellä ollaan uikkarit päällä. Tämä on hyvin suosittu paikka - nyt itsenäisyyspäivänä oli suorastaan ruuhkaa, mikä ei kyllä minun viihtymistäni haitannut, ainakaan tällä ensimmäisellä tutustumiskäynnillä. Parasta täällä: savusaunan tuoksu ja pehmeät, mutta hyvät löylyt sekä avanto muutaman metrin päässä!

Rajaportin sauna
Tämä sauna sijaitsee Tampereen Pispalassa. Kyseessä on yli 110 vuotta vanha sauna. Tässä on paljon samaa kuin Kallion korttelisaunoissa. Miehillä ja naisilla on omat puolensa, mutta pesuvesi otetaan yhteisestä altaasta. Täällä ei ole suihkuja! Parasta täällä on viilentely ulkona, täällä syntyvät parhaat keskustelut ennen vieraitten, mutta nyt saunan kautta tutuiksi tulleitten kanssa.

Hyviä löylyjä kaikille!








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa