Etäopiskelua paratiisisaarella

Sanur 11.12.2017
Valkoinen hiekkaranta, huojuvat palmut, lämpöä +30 C — täydellinen lomapäivä Balilla ❤️ Laahustan trendikkääseen lähikuppilaan vahvalle cappuccinolle, aamiaiscroissantille ja proteiinismoothielle, terima kasih! Kuuntelen toisella korvalla naapuripöydissä käytäviä keskusteluja ja arvuuttelen, mistä matkailijat ovat kotoisin. Balilla on ollut rauhallista siitä lähtien, kun Agung tulivuori pari kuukautta sitten aktivoitui — turistit ovat peruneet varauksiaan sankoin joukoin, vaikka välitöntä hengenvaaraa ei ole. Meitä Sanurin harvoja lomailijoita houkutellaan ostoksille, hierontaan ja ravintoloihin. Pidättäydyn useimmista tarjouksista, ostan vain mitä tarvitsen. Hyvästä palvelusta maksan mielelläni.



Kaivan esiin lomalukemiseni, Miika Nousiaisen mainion "Juurihoidon". Pari tuntia siinä aamiaisella ja lukiessa vierähtää, sen päälle tarvitsen lyhyen levon ennen kuin lähden kävelylle pitkin rantaraittia. Aika löytää sopiva spotti opiskelulle. Etsin paikkaa, josta olisi kaunis näkymä merelle, suoja auringolta, edullinen ja hyvä lounas — ja mikä tärkeintä: nopea ja ilmainen nettiyhteys. Olen nyt kolmatta päivää miettinyt opiskelua, vihdoin aktivoituisin!

Täydellinen paikka löytyy. Seuraava huoli — riittääköhän iPad tehtävien tekoon vai pitääkö lähteä tietokoneostoksille... Moodle ei meinaa jaksaa avautua rannalla, sähköpostiin pääsen hyvin. Löydän WordPress-tunnarini ja muut tärkeät opiskeluun liittyvät sähköpostit. Saan ladattua WordPress appin, jonka avulla blogin päivitys pitäisi onnistua helposti padillakin. Ei tämä niin vaikeaa ole! Päätän keskittyä kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen. Blogin lisäksi suunnittelen kehittämistehtävääni - siihen liittyy somettamista, joten senkin päivitys on helppo hoitaa niin sanotusti alta pois! Moodleen pääsen varmasti guesthouseni, Prasanthin, nopealla wifi-yhteydellä.



Ubud 13.12.2017
Tulin eilen autokuljetuksella Ubudiin, Balin jooga- ja kulttuurikeskukseen. Asun seuraavat 16 yötä todella kauniissa Gayatri bungalows -hotellissa. Ubudin keskustassa on paljon hienoja rakennuksia, mutta meteli pääkadulla on melkoinen, hotellilla fiilis on aivan toisenlainen — Oasis in the middle of Ubud.



Illalla iskee syyllisyys — miksi saan nauttia tästä kaikesta, olisiko sittenkin ollut parempi vain jäädä kotiin ja töihin? Muutaman vapaapäivän jälkeen tuntuu, että olen vain vaellellut paratiisissa vailla päämäärää — en edes nähtävyyksiä katsellen, kuten "kunnon turisti" tekisi. Rytmini on ollut aivan sekaisin, lämmön ja hidastelun vuoksi minua on nukuttanut päivisin, muttei öisin. Aika saada hieman ryhtiä elämään! Tutustun Ubudin joogatarjontaan. Tunnetuin studioista, Yoga Barn, on minullekin jo tuttu entuudestaan, siellä tulen varmasti käymään. Mutta nyt valkkaan aamujoogapaikakseni toisen studion, Radiantly Aliven (mikä ihana nimi muuten).


Tästä lähtien päivät alkavat klo 7 — ensin aamukävely joogastudiolle, 1,5 tunnin gentle flow, terveellinen aamiainen — ja sitten opiskelua. Olen päättänyt oppia jotain uutta joka päivä ja pitää oppimisestani päiväkirjaa. Kuuden kuukauden jälkeen voin sitten katsoa, mitä puolen vuoden vapaani minulle opetti. Matkailun sähköisen liiketoiminnan kurssin lähipäivänä Haaga-Heliassa kuuntelin HY+:n Ilkka Kurkelan luentoa — siitä jäi erityisesti mieleen jatkuvan oppimisen tärkeys sekä se, että samanhenkisiä ihmisiä voi helposti kohdata missä vaan, myös verkon kautta. Tulenkin olemaan yhteydessä opiskelukavereihini Skypen avulla, olkoonkin että aikaero on +6 tuntia. Mutta minunhan ei ole ihan pakko ehtiä nukkumaan ajoissa ;)

Henkilökohtaiset kohtaamiset ovat tottakai tärkeitä edelleen. Tänään meillä jo olikin mielenkiintoinen keskustelu hotellinjohtajan, suomalais-balilaisen Bagusin, kanssa. Saamme varmasti suunniteltua yhdessä upean matkatuotteen Balille sekä sähköisen kampanjan sen myyntiä tukemaan!

Mutta nyt — päivän opiskeluannokseni taisi olla tässä. Olen tätä kirjoittaessani katsellut uima-altaalla polskivia matkailijoita ja olin ajatellut hypätä minäkin altaaseen ja vähän pötkötellä altaan reunalla, mutta tulikin yllätyssadekuuro. Onneksi nämä Balin sateet ovat usein lyhyitä ja lämpimiä! Taidankin lähteä etsimään sopivaa lounaspaikkaa. Sitten ehkä pieni kävely ja mahdollisesti iltajooga. Tai ehkä sittenkin se pulahdus altaaseen :)








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa