Tasapainosta - ja kuusi trendaavaa asiaa juuri nyt

Puolen vuoden vapaan jälkeen olen ehtinyt olla töissä jo kuusi viikkoa. Aika kuluu tosi nopeasti - perjantai toisensa jälkeen tulee kohdalle aina vaan kiihtyvämmällä tahdilla. Se johtunee siitä, että leppoisamman vuorotteluvapaan jälkeen päivät täyttyvät taas niin monista asioista. Vaikka sainkin vapaalla ladattua itseeni uutta energiaa ja olen valmiina syksyn haasteisiin, en tietenkään halua hypätä täysillä oravanpyörään, vaan yrittää elää tasapainoisemmin, elämä balanssissa.

Tasapainoinen tila saatetaan joskus mieltää tylsäksi, mutta sitähän elämä ei ole. Tasapainolla tarkoitankin tilaa, jossa eri asiat täydentävät toisiaan tai tuovat vastapainoa toisilleen. Matkustelu, opiskelu ja bloggaaminen täydentävät matkailualan työtä. Liikunta tuo vastapainoa toimistotyölle ja luontoretket kiireiselle kaupunkielämälle.

On sanottu, että aika kannattaisi jakaa kolmeen osaan: 8 tuntia töitä/opiskelua, 8 tuntia vapaa-aikaa/harrastuksia ja 8 tuntia nukkumista/lepoa. Allekirjoitan tuon, mutta vielä mielummin niin, että jaan yhden kokonaisen viikon noihin kolmeen osaan. Työorientoituneena ja jossain määrin luovaa työtä tekevänä uskon, että parempaa jälkeä syntyy, jos voi tehdä työtä oman aikataulun mukaan - eli jonain päivänä tekee hieman enemmän kuin toisena päivänä, jaksamista ja omaa flowta kuunnellen ja kunnioittaen. Tiedättehän tilan, kun ideoita ja energiaa vaan virtaa ja sitten taas toisena päivänä kaikki junnaa paikoillaan. Mitä sinä ajattelet tästä? Tykkäätkö säännöllisyydestä vai joustavammasta työnteosta?

Oli hyvä hetki palata arkeen ja töihin kesän alkaessa - ja millaisen kesän! Ei tarvinnut heti ankeuttaa elämäänsä täysin, kun valoa ja lämpöä on riittänyt aamusta myöhäiseen iltaan. Aurinko ja helle sopivat minulle täydellisesti! En valita, vaikka asunnossani onkin hieman liian lämmintä just nyt ja liikkuessa hiki virtaa valtoimenaan. (Hiki on hyvä asia! Hiki auttaa poistamaan kuonaa kehosta puhdistaen kroppaa, ja sitä paitsi hikinen ihminen on kaunis - tiettyyn rajaan asti...!)

Postauksen otsikossa lupailin listata trendaavia asioita juuri nyt - tässä keinoja tasapainoisempaan elämään, olkaapa hyvät!

1. #suomenkesä
...on uskomattoman kaunis! Muista nauttia Suomen puhtaasta ja lumoavan kauniista luonnosta. Tänä kesänä olen monena viikonloppuna patikoinut erilaisilla luontopoluilla sekä pyöräillyt pitkin Helsingin ja Espoon rannikkoa. Tämä vehreys ei kestä ikuisesti. Mene siis luontoon/ulos nyt!



2. #viipyily
Sulla ei oo kiire minnekään. Ota tietoisesti hetkiä itsellesi, oli ne sitten luonnossa liikkuen, kahvilassa ystävän kanssa tai vaikka joogatunnilla. Kiinnitä huomiosi kauniisiin asioihin, yksityiskohtiin, hengitykseen - rauhoita mielesi. Juuri nyt tätä kirjoittaessani viipyilen töitten jälkeen nurmikolla Säästöpankinrannassa.





3. #friskishelsinki
...eli Friskis&Svettis Helsinki on mun liikuntaseurani, ja se on Stadin hauskinta liikuntaa! Olen taas vapaani jälkeen täysillä mukana tässä vapaaehtoisvoimin toimivassa seurassa, jolla on merkittävä rooli mun tasapainoisen elämän tavoittelussa. Jos asut Helsingissä, niin käypä kurkkaamassa Friskiksen nettisivuja ja tuu vaikkapa ilmaiseen puistojumppaan Kaivariin - jumpat jatkuvat elokuun loppuun asti - joka tiistai ja torstai klo 18.




4. #joogaenergy
...on ohjaamani joogatunnin nimi. Dynaamiseen joogatuntiin voi tulla tutustumaan edellä mainitun seuran tunneilla Arabian salilla. Tiistaina 7.8.18 ohjaan Kaivarissa jumpan jälkeen klo 19 Jooga energy -tunnin. Joogaa naiselle ammatti -puistojooga järjestetään yhdessä Naisten Pankki Helsingin kanssa. Vapaaehtoinen osallistumismaksu ohjataan lyhentämättömänä Naisten Pankille.


5. #kreisikesä
...on meneillään just nyt! Kesään kuuluu spontaanit jutut, piknikit, bileet, musiikki. Tänä kesänä olin jo Europen (!) keikalla Kuopiossa ja ensi viikolla Apulanta Turussa! Ikinä et oo liian vanha keikalle!


6. #lähimatkailu
...on in ja pop. Pääkaupunkiseudulla, Suomessa ja naapurimaissa on vielä paljon nähtävää ja koettavaa. Puolen vuoden matkusteluni kasvatti hiilijalanjälkeäni, joten ei ole senkään vuoksi yhtään huono ajatus matkailla nyt lähellä. Viikonloppuna on edessä matka naapurimaahan, Venäjälle. Pietarin risteilyltä on tulossa siis tarinaa myöhemmin. Minulla on pieni lomanen elokuussa ja parhaillaan suunnittelen itselleni täydellistä Suomi-lomaa - mutta pakko sanoa, että jos sää muuttuu ihan syksyiseksi, niin harkitsen lentoon lähtöä. Pitäkää peukkuja ja tehkää paljon aurinkotervehdyksiä, jotta sää pysyisi kesäisenä!



Nautitaan kesästä! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa