10 vuotta ohjaajana ja syksyn liikuntahaaste

Blogini lukijat eivät ole välttyneet lukemasta liikuntaseurastani, Friskis&Svettis Helsingistä - ja näin syksyn ja säännöllisten liikuntatuntien alkaessa kirjoitan siitä jälleen. Liikunnalla on iso rooli arjen tasapainottelussa, kuten viimeksi kirjoitin - mutta tämä seura tuo elämään paljon muutakin kuin treenejä. 

”Helppo aloittaa - vaikea lopettaa”
Friskis toimii vapaaehtoisvoimin - ohjaajat ja järkkärit eivät siis saa työstään palkkaa. Homma toimii, koska se on niin hauskaa! Friskis on ”toinen perhe”, jonka seuraan voi mennä huononakin päivänä, kohdata tuttuja - ja samalla liikkua laadukkaasti. Tunneille voi mennä omana itsenään, tunneille ei tarvitse ilmoittautua, senkun menee paikalle. Jäsenmaksu on 12 euroa kalenterivuodelta ja sen hankittuaan voi ostaa kausi- tai sarjakortteja. Tai sitten voi parantaa elämäänsä kertaheitolla ja ryhtyä toimijaksi. Itse aloitin Friskiksessä järkkärinä pian vuosituhannen vaihteen jälkeen.

”Treeniä hyvässä seurassa”
Tänä kesänä tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun minut Ruotsissa kurssit käytyäni diplomoitiin ohjaajaksi! Ensin ohjasin hikistä Sportti-jumppaa - olivathan lempituntejani olleet jo vuosia ne sen aikaiset rankimmat jumpat, Sportti ja Spurtti. Tykkään edelleen jumpata niin, että hiki valuu ja kunnolla! Aloitin kuitenkin samoihin aikoihin myös joogan harjoittelun - niinpä luonnollinen tie minulle oli siirtyä ohjaamaan virtaavaa joogasta vaikutteita saanutta Ki balans -tuntia. Kyseisen tuntitason jäätyä ohjelmasta pois oli seuraava luonnollinen siirtymä kouluttautuminen Joogan ohjaajaksi - ja tällä hetkellä ohjaan uutuustuntia, fyysisempää Jooga energyä.

”Musiikkia, tunteita ja yhdessäoloa”
Ohjaamisen lisäksi vietän seurassa paljon aikaani erilaisissa yhteisissä tapahtumissa, järkkäämme mm. teemajumppia - tänään jumpattiin ABBA:n musiikin tahtiin. Nykyisin olen mukana myös viestintäporukassa pohtimassa ja toteuttamassa seuran viestintää ja markkinointia. Seurassamme osataan myös juhlia! Meillä on myös omia liikunnallisia jäsenmatkoja!

”Laadukasta ja monipuolista liikuntaa”
Säännöllisyys seuran parissa muodostuu tietenkin liikuntatunneista, niin sisällä kuin ulkona. Friskiksen tuntivalikoima on laajentunut viime vuosina hurjasti - tarjolla on jumppien lisäksi kehoa huoltavia tunteja, tanssitunteja ja erilaisia välinetunteja, kuten Barbell, jolla nostellaan rautaa. Ulkona liikutaan ympäri vuoden patikoilla ja erilaisissa juoksutreeneissä.

#friskishaaste
Koska en ole käynyt vielä kaikilla uusimmilla tunneilla, haastan itseni - ja kaikki te lukijat - kokeilemaan vuoden loppuun mennessä kaikki F&S:n syysaikataulussa olevat tuntitasot! ...Okei, poistan itseltäni Pitkän lenkin ja Juoksu spurtin terveydellisiin syihin vedoten, sekä lapsille ja nuorisolle suunnatut Liikkiksen ja Tanssi juniorin! Erilaisia tunteja on haasteessani siis yhteensä 21! Aloitan ”urakkani” heti huomenna Tanssi crescendosta Friskiksen Avoimissa ovissa! Tuutko mukaan haasteeseen testaamaan ”Stadin hauskinta liikuntaa”?

Tutustu seuraan: https://friskissvettis.fi






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa