Detox-kuurilla, viikko 3/3

Detox-kuurin viimeinen viikko käynnistyi ja en kyllä ole vielä tottunut ihan pelkkään kevyeen kasvisruokaan. Lihaa en kaipaa, kun en ole sitä muutenkaan viime vuosina paljon syönyt, mutta halajan maitotuotteita (jäätelöä!), kahvia ja s-u-k-l-a-a-t-a! Olen jo alkanut kerätä pientä suklaavarastoa perjantaita varten... Tarkoitus ei tietenkään ole kuurin jälkeen aloittaa samantien uudelleen "mussuttamista", vaan jatkaa kevyemmällä linjalla - mutta viikonloppuherkkujani en aio itseltäni jatkossakaan kieltää!

Detox-kuurin ensimmäinen viikko ja toinen viikko

Kolmannen viikon huomiot:

Päivä 15
Huomasin, että olen ollut tavanomaista väsyneempi iltaisin ja että olen palellut aika paljon. Ehkä en ole saanut riittävästi proteiinia. Reidet ovat tuntuneet tukkoisilta, mikä tietysti osittain johtuu myös lähes päivittäisestä pyöräilystä. Tuntui, että tänään tarvitsin jotain tukevampaa ruokaa, joten kävin lounaalla nepalilaisessa - kikherneitä, linssejä ja riisiä (ei naan-leipää). Illalla kotona söin ison tofusalaatin.

Päivä 16
Kuurin aikanakin voi tankata, kunhan miettii, millä tankkaa. Vaaka näytti aamulla eilisistä isoista annoksista huolimatta vuoden pienintä lukemaa. Tänään jatkoin samalla reilummalla linjalla, vihreissä kasviksissa pysytellen, proteiinin lähteitä joukkoon ripotellen. Minulla oli viikonloppuvieraita, joitten kanssa kokattiin yhdessä tortilloja eri täyttein. Minä kokeilin yhdestä blogista bongaamaani kasvispihvien reseptiä, johon tuli vain kolme ainesosaa: 1 kesäkurpitsa, 1 halloumijuusto ja 1 kananmuna. Tuli hyvää!

Päivä 17
Liikunnallinen päivä ja nälkä sen mukainen! Onneksi jääkaapissa oli hyvät valmiit eväät eiliseltä. Lisäksi paljon nestettä. Vaikka tykkäänkin vedestä, en sitä jaksa litratolkulla juoda. Smoothie on lempijuomani, vihreän teen ohella. Smoothie voi olla ohuehkoa mehua tai paksua ruokaisampaa juomaa. Ostin Puhdistamon vihersmoothiejauhetta, jota on helppo sekoittaa salaatinlehtien ja hedelmien joukkoon. Jauheessa on vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chlorellaa, sinimailasta, lehtikaalia ja hamppua - erittäin terveellistä siis!

Päivä 18
Rutiinilla menee, näin tavallisena arkipäivänä. Eipä muuta!

Päivä 19
Hmm... Tuntuu, että voisi ihan hyvin jatkaa kuuria (tai oikeastaan ruokavaliota) vielä tämän viikon jälkeenkin - mutta toisaalta odotan jo pääseväni "oikeitten herkkujen" äärelle. Suu tykkää kaikesta mitä nyt syön, mutta mieltä ei käännetä noin vaan uusille tavoille.

Päivä 20
Vähiin käy ennen kuin loppuu... Ei enää ole niin kova nälkä kuin kuurin alkupuolella, osaan ruokkia itseni tasaisin väliajoin.

Päivä 21
Jihuu! Vika päivä! Kolme viikkoa hujahti nopeasti. Alussa mietin, riittäisikö kaksi viikkoa - nyt voin todeta, että ei olisi riittänyt. Vasta tällä kolmannella viikolla alkoi tuntua siltä, että tätä voisi jatkaakin. Oliko tästä kuurista siis hyötyä? Oli. Vyötä on saanut kiristää, painoa on lähtenyt 4-4,5 kg ja olen  oppinut olemaan ilman jokapäiväisiä herkkuja (herkkuja kyllä löytyy "vihreästä maailmastakin"). Minusta tuntuu, että aineenvaihdunta on parantunut, eikä turvota. Tunnen selvästi, milloin on nälkä.

Entäs nyt? Luultavasti aion jo tänä iltana sallia itselleni jonkun herkun - mutta tarkoitus on jatkaa tätä ruokavaliota, lisäten joukkoon sallivasti herkkuja - silloin tällöin. Ja nyt kun massu on tottunut pienempiin annoksiin, en aio väkisin sulloa sitä aivan täyteen - ettei se suutu! :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa