Kesäreissulla Euroopassa, osa 1: Kööpenhamina

Aikaa kolme viikkoa, levottomat jalat ja monta kiinnostavaa paikkaa! Tänä kesänä töistä irrottautuminen tapahtuu Euroopassa - jotkut matkakohteistani ovat ikisuosikkejani, jotkut vielä käymättömiä paikkoja, joista olen haaveillut pitkään. Osa minua olisi oikeastaan halunnut jäädä tällä kertaa lomailemaan Suomeen ja nauttimaan pohjolan kauniista kesästä, mutta "tulin järkiini" ja tajusin, että vain matkustamalla varmistaisin niin lomasäät kuin lomafiiliksenkin. Minkäs sitä matkageenilleen mahtaa! Tätä kirjoittaessani istun Vuelingin koneessa matkalla Lontoosta Bilbaoon, mutta palataanpa ajassa vajaa viikko taaksepäin.

Aloitin läntisen Euroopan reissuni Kööpenhaminasta. Olen parin viime vuoden aikana käynyt muutaman kerran Köpiksessä ja ihastunut kaupunkiin - siellä vaan on erilainen ilmapiiri kuin Helsingissä tai Tukholmassa, vaikka molempia rakastankin. Onko se sitten se tanskalainen "hygge"? Ehkä! Mannermaiseen fiilikseen pääsee nopeasti ja edullisesti Norwegianin tarjouslennolla. Siirtyminen Kastrupin kentältä keskustaan ei voisi olla helpompaa - kortilla automaatista 36 kruunun (n. 5 EUR) junalippu - ja 14 minuutin kuluttua olet ytimessä. Tällä kertaa yövyin pari yötä aivan keskustassa Vesterbrossa edullisessa Loeven hotellissa, jossa minulla oli oma yksinkertainen huone, mutta suihku ja wc käytävällä.

Köpiksessä oli tosi hieno sää, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Kävelin ja vuokrasin fillarin (110 DKK = n. 15 EUR/6 tuntia), katselin kaupunkia fiiliksen mukaan, nautin kulkemisesta paikallisten seassa. Söin aamiaista kahvilassa töihin menijöitten kanssa, join pienen iltapäiväolueni (en juo olutta Suomessa) terassilla Nyhavnin kuvauksellisella alueella, söin markettisalaattini kuninkaallisten naapurissa Amalienborgin linnan vieressä. Pyöräilin mm. Noerrebrohon, katselin kaunista Assistensin hautausmaata, josta löysin satusetä H.C. Andersenin muistokiven. Kurkkasin myös muutamiin vaateliikkeisiin Stroegetillä - vaikka nykyään kaikki samat ketjukaupat löytyvät joka maasta, niin Köpiksessä on joitakin, mitä ei ole Suomessa.



  

Köpiksessä on tietysti mahdollisuus tehdä vaikka mitä - on huvipuisto Tivoli, hienoja museoita ja rakennuksia, tapahtumia - mutta tällä kertaa voitti chillaus, ihan vaan ulkona oleminen ja ihmisten katseleminen. Köpis on siitäkin hyvä paikka, että sieltä pääsee helposti jatkamaan matkaa vaikka minne. Monet halpalentoyhtiöt lentävät Köpiksestä. Minä lensin parin tunnin lennon Easyjetillä Edinburghiin, josta kerron seuraavassa postauksessa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa