Kesäreissulla Euroopassa, osa 6: Zaragoza

Kesäreissun yhden odotetuimman kohteen, ihanan San Sebastianin, jälkeen piti jatkaa suunnitelman mukaisesti Atlantin rannikolta Välimeren rannikolle. Tutkailtuamme hetken asiaa, huomasimme, että Zaragoza olisi kätevästi junareitin varrella. Kävi kuitenkin niin, että kaikki lähipäivien junat olivat jo täynnä (!), joten buukkasimme sen sijaan bussiliput. Tällaisilla lomilla, joilla ei turhan pitkään nukuta aamuisin, ovat pitemmät bussimatkat suorastaan tervetulleita - bussin hurina alkaa nimittäin välittömästi nukuttaa.

Zaragozan piti siis olla vain levähdyspaikka San Sebastianin ja Barcelonan välissä (joiden välimatka on 570 km), mutta heti perille saavuttuamme huomasimme, että Zaragoza olikin tosi hieno kaupunki! Se on Espanjan viidenneksi suurin kaupunki, Aragonian alueen pääkaupunki, ja se sijaitsee Ebrojoen varrella.

Majoituksemme oli pienessä ja edullisessa The Bridge -hotellissa oikein hyvällä paikalla vanhan kaupungin vieressä. Meidät otti vastaan hotellin respan mainio Bruno, jolla todella oli asiakaspalvelu verissä. Mainittuamme nähneemme monien juoneen paikallista Ambar-olutta terasseilla hotellille auringonpaisteessa kävellessämme, sanoi hän "hetki vain!" - ja kohta hän toikin meille kylmät Ambarit (hotellin piikkiin tietysti)! Kun kysyin vinkkejä Zaragozan must-kohteista, hän alkoi kertoa niin tärkeimmistä nähtävyyksistä kuin henkilökohtaisista suosikkiravintoloistaan ja -baareistaan. Saimme täsmävinkit niin aamiaispaikasta kuin tapas-kadusta sekä parhaasta paikasta, missä valokuvata kuuluisa pilaribasilika auringon laskiessa (Puente de Piedra -sillalta, jota vartioivat leijonat).



Illalla kävelimmekin Brunon suositteleman reitin Zaragozan vanhassa kaupungissa. Kaupungissa on monia vaikuttavia rakennuksia, joista tärkeimmät ovat hieno pilaribasilika Basilica de Nuestra Senora de Pilar ja La Seo katedraali sekä hieman kauempana sijaitseva Aljaferia palatsi, joka on kuulemma hienoin maurilainen linna heti Andalusiassa sijaitsevan Alhambran jälkeen. Näimme sen kylläkin vain ulkopuolelta, seuraavana päivänä.




Nähtävyyksien katselun jälkeen piti päästä testaamaan Zaragozan pintxoja. Paras pintxo- (tai tapas)kadun pätkä on El Tubo. Se oli täynnä ihmisiä. Tarjottavat erosivat Baskimaan vastaavista siinä, että täällä oli enemmän friteerattuja lämpimiä pikkuannoksia kuin leipäsiä - enimmäkseen kroketteja, jotka oli täytetty esimerkiksi muussatuilla sienillä tai juustolla.

Seuraavana päivänä meillä oli vielä aikaa tutkailla kaupunkia lisää ennen bussimatkaa kohti Barcelonaa. Yhteenvetona voisi sanoa, että Zaragoza vaikuttaa olevan aika aliarvostettu kaupunki Espanjan ulkopuolella - mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Joogalomaa Ubudissa

Portugalin huhtikuu