Haaveilua pimeyden keskellä

Tänään oli pimeä ja sateinen, tyypillinen marraskuinen päivä. Tosin tavallista leudompaa on onneksi ollut. Joka vuosi tähän samaan aikaan vannon, että ensi vuonna olen marraskuussa jossain ihan muualla... Aina kuitenkin huomaan haukottelevani tämän pimeyden keskellä. Aina on kuitenkin myös mahdollista muistella tehtyjä matkoja ja haaveilla uusista!


Olen matkustellut suhteellisen paljon. Yksi syy siihen on tietysti se, että olen matkailualalla. Mutta ei siitä sen enempää... Koossa on tällä hetkellä viitisenkymmentä maata, joten hyvin paljon on vielä näkemättä, kokonaisia maanosiakin. En ole jalallani astunut Etelä-Amerikkaan, en Australiaan, enkä Etelämantereelle. Kaikki nämä ovat unelmiani! 

Usein kaverit kysyvät, mikä on lempimaani. Ei sellaista ole! Tai on - monta! Vaikea on myös suositella kohteita muille kysymättä ensin taustoja - matkustatko yksin vai seurassa, millaisessa seurassa, missä (elämän)tilanteessa olet lähdössä reissuun, onko tarkoitus perillä kohteessa katsella nähtävyyksiä, keskittyä chillailuun, harrastaa jotain... Mikä on budjetti, haluatko päästä helpolla matkajärjestelyissä vai oletko valmis tekemään tutkimustöitä, haluaisitko löytää matkalta uusia ystäviä... Kysymyksiä riittää!

Aina ei tarvitse lähteä kauas virkistyäkseen. Pohjoismaista, Suomesta ja ihan lähiseuduilta löytyy mielenkiintoisia kohteita. Itse olen viime aikoina ollut erityisen kiinnostunut juuri Pohjoismaista.

Tässä kuitenkin pari kuvaa viime kesän chillailulomaltani, tähän marraskuun keskelle. Lombokin saari Indonesiassa oli mahtava! Tässä siis vinkki kohteesta, jonne kannattaa matkustaa pian, jos tykkää ihanista rannoista, rauhallisuudesta ja aidosta eksotiikasta. Tänne eivät ole (vielä) isot hotelliketjut rakentaneet resorttejaan luksuspalveluineen. Tällä hetkellä suurin osa matkailijoista tulee läheisestä Australiasta - surffitukat skoottereitten päällä liehuen!

Kuten huomaatte, paikasta hiekkarannalla ei tarvinnut taistella... 










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa