Joogakurssi, päivät 3-5

Nyt olen jo palannut takaisin Suomeen ja arkeen. Kurssipäivät olivat niin pitkiä ja täysiä, että en enää jaksanut raportoida iltaisin, sänky kutsui. Oli kyllä ihan mahtava kurssi! Aivan kuten aikoinaan jumppakurssilla (2008), nytkin rakennettiin (jooga)ohjaajuutta askel askeleelta, päivä päivältä. Jooga-asanoita harjoiteltiin sekä yhdessä, pikkuryhmissä että yksin. Ohjattiin toisillemme, harjoiteltiin headsetin käyttöä, mietittiin yhdessä, miten tunnin voi aloittaa ja lopettaa, miten asetellaan matot saliin, puhuttiin musiikista, hengittämisestä...

Harjoitusten ja luentojen lisäksi oli erilaisia kokonaisia joogatunteja. Lauantain joogatunti alkoi klo 6.30. Tunti alkoi Om Shanti -mantralla ja klassisilla aurinkotervehdyksillä... hengityksen tahtiin tehtävä virtaava liikesarja on ehkäpä joogan tunnetuin sotureiden ohella. Yleensä joogatunneilla sitä tehdään 3-5 kierrosta per puoli eli yhteensä 6-10 kertaa. Kun tuolla aamutunnilla lämmittelimme aamujäykkiä kehojamme, sarja tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Itse aloin jo epäillä, että teemme aurinkotervehdyksiä kokonaisen tunnin. No - 20 minuuttia niitä tehtiin loppujen lopuksi, tauotta. Kuulkaa, siinä ajassa keho vertyy ja mieli lopettaa pikkuhiljaa poukkoilunsa ja keskittyy täysin liikkeeseen ja tuntemaan sen vaikutuksen. Teimme aurinkotervehdyksiä täydet 12 kierrosta per puoli eli yhteensä 24 kertaa. Sen jälkeen hikisinä vaivuimme lyhyeen väli-savasanaan, joogan lepoasentoon, ennen kuin jatkoimme pranayamalla eli hengitysharjoituksilla. Ihanaa!

Ja kuten on olemassa hiljaisia joogaretriittejä, oli meidän joogakurssilla hiljainen lounastauko. Luokkatilasta lähdettiin kokonaiseksi tunniksi lounaalle suut kiinni, katsekontaktia ei saanut ottaa keneenkään, eikä räplätä puhelinta. Tunti kuulostaa lyhyeltä ajalta, mutta kyllä sillä oli iso vaikutus tällaisessa erityisen sosiaalisessa tilanteessa, missä usean päivän ajan olimme jatkuvassa vuorovaikutuksessa toistemme kanssa.

Viimeinen kurssipäivä oli jännittävin. Samalla tavalla kuin jumppakurssilla vuosia sitten, ohjasimme jokainen vuorotellen ryhmän edessä toisillemme oman pätkämme, headsetin kanssa. Jokaisen suoritus myös videoitiin. Oman ohjauksen jälkeen sai kurssinvetäjältä suoran palautteen. Minä ohjasin suomeksi - ruotsalaiset tykkäsivät älyttömästi - suomi on kuulemma niin kaunis ja melodinen kieli! Olen samaa mieltä - ruotsista! Kahden tunnin aikana ohjasimme kuusi erilaista minijoogatuntia. Jokainen tunti alkoi rauhallisesti hengitykseen keskittyen ja päättyi savasanaan - "avslappning" oli päivän sana!

Kurssi on nyt siis käyty ja nyt alkaa varsinainen työ - oman ohjelman kokoaminen ja harjoitteleminen. Ja jossain vaiheessa toivon mukaan sitten saan lisensoinnin. Joogatunnit ovat jo F&S Helsingin kevätkauden aikataulussa - ehkäpä nähdään joka toinen maanantai Yrjönkadulla ja joka torstai Arabiassa. 

Ja miksi? Koska:


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa