Hyvää itsenäisyyspäivää!

Suomen 98. itsenäisyyspäivä on jo pitkällä illassa, kun tätä kirjoitan. Sadepisarat tipahtelevat ikkunaan, ikkunalaudallani palaa monta kynttilää, telkkarissa on meneillään linnan juhlien kättelyt, ja minä olen juuri lopetellut perisuomalaisen iltapalani - edamjuustolla päällystetyt karjalanpiirakat ja glögimukillisen.

Tämä viikonloppu tuli tarpeeseen levon kannalta. Kumpanakaan aamuna ei ollut ennakkoon viritettyä herätystä. Lauantaina unta piisasikin alkuiltapäivään asti. Mitään muutakaan aikataulutettua ei tässä viikonlopussa ole ollut. Mitkään villakoirakasat kodin nurkissa eivät myöskään tätä viikonloppua ole haitanneet - minulla oma hyvä olo menee usein kotitöiden edelle. Kyllä sitä sitten ehtii siivoamaan, kun keho ja mieli on ensin saatu tasapainoon.

Viikonlopun aikana olen loikoillut, kuunnellut älyttömän määrän joogatunnille sopivaa musiikkia, tehnyt ensimmäistä joogaohjelmaani, käynyt yksin pitkällä kävelylenkillä ja piipahtanut joulumarkkinoilla ja kahvilla merenrantakahvilassa. Viime aikoina on ollut niin paljon sosiaalisia tilanteita, että olen nauttinut täysin rinnoin tästä viikonlopusta kaksin Tauri-kissani kanssa. Niin kivoja kuin tapaamiset ja kaikenlaiset yhteiset tapahtumat ovatkin, tällainen introvertti tarvitsee säännöllisin väliajoin omaa yksityistä aikaa akkujen lataamiseen.

Eli hyvin tavallista elämää täällä eletään tällä hetkellä. Nyt keskitän huomioni television tarjoamaan glamouriin - hienoa, että itsenäisyyspäivän vastaanottoa voi katsella tällä lailla mukavasti omalta kotisohvalta. Hyvää itsenäisyyspäivää ja kissanpäiviä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa