Tallinnaa ja joogaa

Pikainen postaus viikonlopun päätteeksi! Olikin taas paljon ohjelmaa. Olin yön yli käymässä eteläisessä naapurissamme. Tallinnassa on aina mukava käydä, kaupunkihan on aivan kuin toisesta maailmasta Helsinkiin verrattuna, vaikka välimatkaa on vain 76 km.

Vanha kaupunki on tietysti se Tallinnan sydän, mutta tällä reissulla en sinne ennättänyt. Raatihuoneentorin joulumarkkinat olisivat kyllä houkutelleet! Kaupunkiin on viime vuosina muotoutunut todella kivoja alueita - kuten Rotermanni aivan keskustassa. Täältä löytyy nuorekkaille shoppailijoille vaateliikkeitä, joita ei Suomessa vielä ole - mm. Bershka ja Stradivarius. 


Tämänhetkinen suosikkialueeni Tallinnassa on kuitenkin puutalokaupunginosa Kalamaja. Siellä on aistittavissa vanhan ajan tunnelmaa. Osa taloista on erittäin huonossa kunnossa, mutta osa on kunnostettu. Toivottavasti rahat ja tahto riittävät säilyttämään tämän hienon alueen tunnelman! Kalamajan rajalla sijaitsee Telliskivi Loomelinnak - vanhan tehdasalueen rosoisen ulkokuoren sisällä on ihania yksilöllisiä liikkeitä ja ravintoloita. Nyt alueella oli kylläkin huomattavasti rauhallisempaa kuin kesällä, jolloin ravintolat levisivät terasseineen pihoille, musiikki soi ja kaikilla käytävillä oli kirpparipöytiä.

Tällä kertaa ei itse Tallinnasta enempää, mutta laivamatkoja voisin hieman kommentoida. TallinkSiljan pika-aluksilla on mukava matkustaa, koska matka-aika on lyhyt, vain kaksi tuntia. Nykyään Helsingin Länsisatamaan pääsee mukavasti ratikalla, ennen matka satamaan oli paljon haastavampi. Laivaan nousuun pitäisi kyllä saada parannusta sekä Helsingin että Tallinnan päässä - varsinkin Helsingissä tuntuu kuin olisi kävellyt puoleen väliin Itämerta ennen kuin on päässyt laivalle. Viikonloppuisin laivat ovat auttamattoman täysiä - ja ruuhka on sen mukainen. Tallinnan matkailuun liittyy myös juopuneitten suomalaisten sietäminen - kummasti tunteet kuumenevat siellä ruuhkassa! Viikonlopun laivamatka sujuu mukavimmin, kun on varannut ruokailun etukäteen - tällöin voi ravintolassa istua kiireettömästi ja rauhassa lähes koko kaksituntisen.

Tallinnan matkan lisäksi tähän viikonloppuun mahtui myös joogaa. Aiemmin tällä viikolla ohjasin lyhyemmän, 55 minuutin joogatuntini ensimmäistä kertaa, ja nyt oli vuorossa pidempi, 75 minuutin ohjelma. Luulin meneväni liikuntasalille ihan löysin rantein, mutta kaamea jännitys iskikin juuri ennen h-hetkeä, vaikka osallistujat olivat oman seurani testaajaksi lupautuneita tuttuja - tai ehkä juuri siksi jännittikin! Näytä siinä sitten coolilta ja eteeriseltä, kun sydän hakkaa ja suusta tulee ulos kummallisia sanoja :) Ohjaaminen sujui kuitenkin ihan hyvin pienestä tärinästä huolimatta. Tällaiset harjoitussessiot ovat tosi tärkeitä ohjaajille - uuden ohjelman harjoitteleminen omassa olohuoneessa on aivan erilaista kuin salissa. Kiitos siis kaikille osallistujille, sekä viime keskiviikkona että tänään!

Nyt hyvää yötä! Ohessa kuva Tallinnan matkan hotellihuoneestani - Radisson Blu Hotel Olumpian huoneissa on kivoja kuoseja!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa