Jean Sibelius 150 vuotta

Tänään ovat liehuneet Suomen liput saloissa, sillä on vietetty suuren säveltäjämme, Jean Sibeliuksen, syntymäpäivää. Ainakin täällä Helsingissä sää kunnioitti Sibeliuksen juhlapäivää - aurinko paistoi täydeltä terältä ja taivas oli niin sininen kuin taivaansininen vain voi olla.

Itse juhlistin päivää osallistumalla kollegojeni kanssa Finlandia-hymnin yhteislauluun tuomiokirkon portailla Senaatintorilla. Paikalle oli saapunut laulajia, kuvaajia ja muuta kansaa sankoin joukoin. Lisähulinaa toivat Senaatintorin Tuomaan markkinat kojuineen. 

Monet laulajat kunnioittivat tilaisuutta pitämällä päässään ylioppilaslakkia. Laulajat järjestettiin äänten mukaan niin että torilta katsottuna vasemmalla olivat sopraanot, keskellä altot ja oikealla bassot. Laulajia oli monen ikäisiä, lapsista vanhuksiin. Itse hymni ei kestänyt kauan - kun kaksi säkeistöä oli kajautettu, tyhjenivät kirkon portaat nopeasti, ja arki jatkui normaalia rataansa.

Sibeliuksen tietävät kaikki, mutta minkälainen suhde juuri minulla on tuohon suureen säveltäjään? Olen lapsuudessani ja nuoruudessani soittanut paljon pianoa, ja kyllä - Sibeliustakin on tullut harjoiteltua. Kaunein Sibeliuksen sävellys on ehkä mielestäni Valse Triste. Sen voi kuunnella vaikka tästä YouTube-linkistä: http://youtu.be/QnrGX8O6sN4

Sibeliusta juhlistetaan tänä vuonna vielä monin tavoin, tässä kaksi kivaa vinkkiä:
* Friskis&Svettis Helsingin järjestämä Sibelius-aiheinen kulttuuripatikka 13.12.: https://www.facebook.com/events/535987123215630/

Onnea Sibelius!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa