Detox-kuurilla, viikko 1/3

Elämäni on ollut viime aikoina aika epäsäännöllistä - on ollut paljon matkoja ja tapahtumia, ruokailu- ja unirytmi on katkennut monta kertaa, olotila on ollut usein pöhöttynyt ja väsynyt. 

Olen muutamana keväänä tehnyt 1-3 viikon mittaisen puhdistuskuurin, detoxin. Se on ollut huhti- tai toukokuussa, kevään kunniaksi. Nyt en ehtinyt aloittaa kuuria niin aikaisin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Niinpä - tästä päivästä 3 viikkoa eteenpäin olen detox-kuurilla. En noudata mitään yhtä tiettyä ohjelmaa, vaan menen mutu-tuntumalla keventäen, omia oppeja hyväksi käyttäen ja kehoa kuunnellen. Tavoitteena on kevyempi olo, kirkastuneet kasvot, energisempi olotila - ja että vanhat kesävaatteet menisivät helposti päälle! 

Jotta saatte vähän kuvaa, mitä kuuri pitää sisällään, tämä varmasti selventää: 

Ei: kahvia, alkoholia, suklaata, karkkia, leipää, leivonnaisia, vahvaa ruokaa...
Kyllä: vettä, vihreää teetä, vihersmoothieita, yrttejä, salaatteja...

Kirjaan tähän tuntemuksiani kuurin aikana. Vinkkejä saa antaa vapaasti, joko kommenttina tähän tai blogin facebook-sivulle: http://facebook.com/elamabalanssissa

Päivä 1
Aamulla oli päättäväinen olo - kaikki on mahdollista! Lounaan jälkeen teki mieli kahvia. Työpäivän jälkeen kävi mielessä, että lasillinen kuplivaa aurinkoisella terassilla maistuisi... Illalla harmittelin, etten käynyt vielä kaupoilla ostamassa salaattiaineksia, piti tyytyä aika pieneen iltapalaan.

Päivä 2
Liikunnallinen päivä - vedenjuonti jäi liian vähälle, mikä kostautui illalla päänsärkynä.

Päivä 3
Vihreä väri on niiiin ihana! Siitä on tänään tullut nautittua paljon - niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Myrkynvihreä smoothie maistuu samaan aikaan superterveelliseltä ja superhyvältä!

Päivä 4
Söin mielestäni ison salaatin lounaaksi, mutta iltapäivällä iski ihan kauhea nälkä. Se talttui Jungle Juice Barin smoothiella - "Green Frog" on suosikkini. Illalla olin mahtavalla yin joogatunnilla, joka rentoutti ihanasti.

Päivä 5
Haastava päivä. Mielen lujuutta vaativia ratkaisuja ruoan ja juoman suhteen. On vaikeampaa valita oikein, kun tilanne on muualla kuin normiarjessa. Selvisin pienellä "sakolla".

Päivä 6
Illalla oli houkutuksia saunaillassa, oli pakko maistaa pikkupalat leipää ja raparperipiirakkaa...

Päivä 7
Ihan joka päivä on houkutuksia! Koskaan ei voi sanoa, että "jos nyt tän kerran, kun on tällaista tarjolla". Tänään kieltäytyminen herkuista sujui hyvin. Olen ylpeä itsestäni, hyvä minä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa