Kreikan meri

Moi pitkästä aikaa - ja terveisiä Kreetalta! Tultiin tänne eilen vanhempieni kanssa. Lennettiin Norwegianin suoralla lennolla Haniaan ja ajettiin sieltä vuokra-autolla saaren rauhallisemmalle puolelle itään, Agios Nikolaokseen. Ajomatkaa oli yli 200 km, reitti kulki mutkitellen vuorten ja meren välissä. Siinä vierähti muutama tunti, kun ei pidetty kiirettä.

Olen käynyt Kreetalla aiemminkin, kahdesti. Kauan sitten, vuonna 1990, länsipuolella Plataniaksessa ja melkein yhtä kauan sitten täällä Agios Nikolaoksessa. Silloin majapaikka mummon kanssa oli hotellissa ihan keskustassa, nyt ollaan kauempana ja ylempänä omatoimihuoneistossa.

Matkailijoitahan täällä ei tähän aikaan ole vielä paljonkaan, sillä kausi on vasta alkanut. Monet ravintolat, kahvilat ja kaupat ovat vielä kiinni. Paikalliset ihmisetkin tuntuvat olevan vielä talvimoodissa - pitävät paksuja takkeja samaan aikaan, kun me valkonaamat kuljetaan hihattomissa paidoissa. Lämmintä tänään olikin, yli 20 astetta. Hiki valui, kun patikoitiin rinnettä ylös.

Parasta tähän mennessä: valo, lämpö, kukkien loisto ja luonnon tuoksut, yksinkertainen kreikkalainen lounas (leipää, oliivi- ja paprikatahnaa, tomaattia, fetaa, oliiveja), edullinen viini (pullo 2,50 e).

Kerron lisää huomenna... Kalinihta.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa