Retkeilyä ja ruokaa Kreetalla

Moi taas. Tänään oli retkipäivä. Ajettiin etelärannikolle Ierapetraan, joka on yksi Euroopan eteläisimmistä kaupungeista. Reitti sinne oli mielenkiintoinen - karua vuoristomaisemaa väritettynä oliivipuilla, pikkukylillä ja kirkoilla, jotka ilmestyivät kuin tyhjästä keskellä ei mitään. Kirkkoja onkin täällä kuulemma yli 2000 ja useat niistä eivät ole juuri koskaan auki. Osuipa matkalle myös Gournian minolaiskaupungin rauniotkin (josta kuva alla).


Perillä Ierapetran kaupungissa käveltiin rantaraittia - nähtiin mm. venetsialainen linnoitus ja käytiin syömässä hyvät tomaatti- ja sipulikeitot sekä pinaatti- ja juustopiiraat. Näistä piiraista olinkin jo ehtinyt haaveilla! Aurinkokin paistoi kirkkaasti ja lämpimästi koko päivän - niin että ravintolassakin piti valita pöytä varjon puolelta, vaikka yleensä aina olen auringon lapsi.


Illalla tehtiin kämpillä iltapalaa - ns. kreikkalaisia hampurilaisia - paistoin mm. munakoisoa ja tomaattia pehmeän leivän väliin, tsatsikin kanssa. Majapaikan mr. Gorby -kissakin tuli jo hyvissä ajoin meidän parvekkeelle tsekkaamaan, mitä olisi tarjolla illalliseksi. Kissa on saanut nimensä Gorbatshovin mukaan, koska hänellä on läiskä "otsassa". Hän elää muuten aikamoista kissanelämää - turistien ruoka-aikaan hänet näkee liikkumassa sulavasti parvekkeelta toiselle herkkupalojen perässä!


Auringonvaloa saatiin niin paljon tänään, että väsymys tuli aikaisin. Nyt unten maille...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa