Lomakauden alussa Kreetalla

Noniin, minua niin alkoi laiskotuttaa lomalla, että jäi vähäisetkin blogipostaukset tekemättä. Nyt ollaan jo palattu kotiin. Ne pari päivää edellisen postauksen jälkeen otettiin rauhallisesti - lekoteltiin, lenkkeiltiin lähimaastossa ja - syötiin. Tuohon kaikkeen meillä oli loistava rauhallinen ympäristö Itä-Kreetalla, missä lomakausi ei ollut vielä kunnolla alkanut.

Lauantaiaamuna lähdettiin ajamaan kohti länttä. Ensimmäinen pysähdys oli Rethimnonissa, missä heti huomasi eron Agios Nikolaoksen kanssa. Rantakadulla ei saanut kulkea omassa rauhassa, vaan ravintoloista ja liikkeistä huudeltiin meitä sisälle - selvällä suomen kielellä. Ja sehän on mulle ihan nounou. Toki näin kauden alussa oli isommassa Rethimnonissa paljon enemmän elämää ja katseltavaa kuin Agios Nikolaoksessa, mutta olisiko se sitten ollut kunnon lomaa, jos olisi päivästä toiseen "pitänyt" tutkia kauppojen tarjontaa? Kahvien ja kävelykierroksen jälkeen jatkettiin Haniaan. Lauantai-iltapäivän ruuhka kaupungissa oli melkoinen ja autolla ajo kapeilla yksisuuntaisilla kujilla haastavaa - mutta hyvin selvittiin! Hania on kiva käyntikohde, mutta ei lekottelulomalle.

Haniasta ajettiin viimeisen yön majapaikkaamme Plataniakseen. Oli kiva nähdä 26 vuoden takainen lomanviettopaikka uudestaan - paljon oli kylä muuttunut, kasvanut hurjasti! Täälläkin oli tosin suurin osa paikoista vielä kiinni. Hotellialueet olivat aika aavemaisia - kaikki ikkunaluukut kiinni, tuulessa lepattavat muovit ulkolamppujen ympärillä... Meidän hotellimme  aivan rannalla viimeisteli juuri remonttiaan - me taidettiin olla kauden ensimmäisiä vieraita. Kiva perheen pyörittämä hotelli, Alkionides nimeltään. Erityispisteet ihanasta aamiaisesta ja perheen isoäidin tekemästä herkullisesta appelsiinimarmeladista!

Kiteytettynä: Kreeta lomasaarena huhtikuun alussa on oikein kelpo, mutta on hyvä miettiä, mitä lomaltaan haluaa, mihin osaan saarta jää.

Kuva on otettu koneesta lähtiessämme kotimatkalle.


Kommentit

  1. Olipa ihania kuvia. Olemme itse lähdössä 3 kuukauden reppureissulle (minä+mies+muksu) Kreikkaan ja aloitamme Kreetalta, josta kuljemme sitten pikku hiljaa ylöspäin. Matkaamme voi seurata On my Map -blogista

    VastaaPoista
  2. Kreikka on ihana! Ja saarihyppely kiva tapa matkustaa! Hyvää matkaa teille, nauttikaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa