Eka kertaa Japanissa, Kioto

Matkamme jatkui Osakasta lyhyen junamatkan päähän Kiotoon. Täällä oli alunperin tarkoitus olla kolme yötä, mutta koska oli viikonloppu ja vielä festivaali-sellainen, olivat yöpymispaikat jo aika lailla varattuja - ja kalliita. Onnistuin kuitenkin löytämään kohtuuhintaisen Piece Sanjo -hostellin Kioton keskustasta kahdeksi yöksi. Nyt meillä oli oma huone, mutta pesutilat ja keittiö olivat yhteiset.

Kioto näytti heti sellaiselta kaupungilta, missä viihtyisin pitemmänkin aikaa - kapeita katuja, kauniita perinteisiä taloja, tunnelmallisia lamppukujia, koristeellisia temppeleitä ja pyhäköitä, houkuttelevan näköisiä ravintoloita ja kahviloita sekä ihania pikkuliikkeitä. Tosin jos kaikesta haluaisi nauttia täysillä, pitäisi olla vähän paksumpi lompsa mukana. Matkakaverini kanssa olemmekin jutelleet siitä, että onko järkevää mennä kävelemään ostoskaduille, jos ei voi ostaa mitään... Tätä olenkin usein matkoillani miettinyt. Rakastan kauniita, varsinkin käsintehtyjä tavaroita ja vaatteita - niitä on kiva vain katsella, en oikeastaan tarvitse mitään. Mutta kyllä joskus riipaisee ja pahasti, kun näen jotain spesiaalia. Silloin muistutan itselleni, että en matkustelisi näin usein, jos alkaisin matkoillani tuhlaamaan. Pienet muistot saavat riittää.

Kolmen päivän aikana kävelimme paljon Kioton keskustassa, mm. Higashiyamassa ja Gionissa, joissa oli paljon nähtävää. Kurkistimme perinteiselle geisha-alueelle ja kävimme vaikuttavalla Yasaka-temppelillä. Nyt heinäkuussa Kiotossa on meneillään Gion Matsuri -festivaali, joka näkyy etenkin tuon temppelin alueella. Varmaan muulloinkin täällä liikkuu paljon ihmisiä kimonoissa, mutta nyt toinen toistaan kauniimpia kimonoja näkyi kaikkialla. Tänään viimeistä päivää Kiotossa viettäessämme pääsimme seuraamaan festivaalikulkuettakin.

Kioton päärautatieasemalta on vain 5 minuutin junamatka Fushimi Inari -pyhäkölle. Junailimme sinne ja kävelimme tuhansien punaisten porttien (torii) läpi. Hieno paikka, kettuineen kaikkineen! Tämä olikin yksi matkamme must-nähtävyyksistä.

Täytyy mainita, että yksi matkan must-jutuista on ollut Pokemon Go! Peli julkaistiin Japanissa myöhemmin kuin Suomessa, vasta toissapäivänä, 22.7. Mutta kun se oli auki, lähdimme heti Pokemon-jahtiin! Peliä onkin mukava pelata täällä - pokemoneja, pokestoppeja ja gymejä löytyy joka puolelta - kaikkialla näkyy luurejaan tuijottavia ihmisiä. Pokemon Go on ollut täällä uutisten ykkösaihe ja se on myös paras keskustelunavaus kaduilla! Minäkin olen parissa päivässä päässyt level 10:lle ja ottanut muutaman kuvan Pokemoneista temppeleiden edessä, mm. tuolla Inarilla. Matkakaveriani raivostuttaa, kun hänen kännykkänsä ei tahdo jaksaa pyörittää peliä... Hän on sitten välillä saanut lainata minun kännykkääni.

Kioto - näemme varmasti joskus uudestaan! Nyt junaillaan Tokioon - sushi-lounas eteen ja menoksi, Shinkansen luotijuna vie 2,5 tunnissa perille.
















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa