Eka kertaa Japanissa, Osaka ja Himeji

Jatkoimme Hiroshimasta junalla Osakaan. Perillä majoituimme hyvin eri lailla kuin aiemmin. Olimme jo matkallamme yöpyneet hostelleissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa useamman hengen huoneessa. Osakassa vietimme kaksi vuorokautta.

Fuku Hostel Nagomi on toinen Osakan Fuku Hostelleista. Se sijaitsee mahtavalla paikalla Nambassa, yhdessä kaupungin tärkeimmistä liike- ja viihdekeskuksista. Hostellin idea on hieno - tosi kauniit ja toimivat yhteiset tilat, joissa hoituvat ruokailut, pesut ja tutustumiset muihiin reissaajiin - yöksi jokainen vetäytyy omaan puiseen pikkupesäänsä 16 hengen seka- tai nais/mieshuoneessa. Pesässä on patja, tyyny, peitto ja liinavaatteet. Hyllyssä on tilaa pienelle matkalaukulle ja henkilökohtaisille tavaroille. Seinästä saa virtaa puhelimeen ja valon kirkkautta voi säädellä. Tuntui kivalta ryömiä omaan pesään ja vetää rullaverho aukon eteen. Mutta - unta sai kyllä houkutella. "Alakerran" pesissä ei päässyt nauttimaan hyvästä ilmastoinnista toisin kuin "yläkerrassa", ja samassa huoneessa liikkuvat ihmiset häiritsivät. Ihmisiä tuli ja meni keskellä yötä matkalaukkuineen. Yövyn varmasti jatkossakin hostelleissa - niissä on paremmat hinnat kuin hotelleissa, ovat usein siistimpiä ja houkuttelevampia kuin hotellit, niillä on parempi sijainti ja palvelut - mutta jotta saan nukuttua, valitsen hostellin, jossa on myös yksityishuoneita.

Osakan kaduilla huomasi aika nopeasti, että oltiin suurkaupungissa. Nyt alkoi tulla vastaan vaikka minkälaisia tyyppejä, mitä ei Kyushun saarella näkynyt - esim. villisti stailattuja nuoria. Rakennukset olivat aika futuristisia ja kauppoja oli jos minkälaisia. Me pyörimme Osakassa aika pienellä alueella - emme olleet alunperinkään ajatelleet katsella paljon nähtävyyksiä täällä, koska edessä olisi kohta vielä kaksi suuren luokan cityä. Niinpä keskityimme chillailuun. Hankimme vihdoin molemmille netti-sim-kortit, jotta pääsisimme käyttämään internetiä liikkuessakin. Se on muuten tosi tärkeää tällä lailla suurkaupungeissa reissatessa - esim. juna-, bussi- ja metroreitit ja -aikataulut löytyvät huomattavasti nopeammin kuin vanhalla tavalla - ja itsensä paikantaminenkin on helppoa kännykän avulla. Saati sitten Instagram- tai Facebook-päivityksen tekeminen ;)

Teimme Osakasta retken Himejiin JR passilla. Junamatka Osakasta kesti 35 minuuttia per suunta. Himejissä on todella kaunis valkoinen linna, joka on UNESCO:n maailmanperintölistalla. Omatoimisella linnavierailulla vierähti tunti jos toinenkin - nähtävää oli paljon ja puisissa rakennuksissa useita kerroksia kiivettävää. Linnakierroksen jälkeen menimme vielä Kokoenin puutarhaan, joka oli tietysti todella kaunis, kuten kaikki japanilaiset puutarhat.

Osakasta lähdimme kahden yön jälkeen lyhyen matkan päähän Kiotoon, yhteen matkamme odotetuimmista kohteista. Siitä seuraavassa postauksessa... Hyvää yötä.














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa