Soul on Korea!

Hyvää huomenta Soul - tai Seoul - miten vain haluatte! Niin - täällä siis ollaan, kummipoikani ja minä, vaikka äsken kirjoitin Färsaarista. Muutama päivä sitten vaihdoin lennossa matkalaukkuja Helsinki-Vantaalla - pieni trolley odotti lentoaseman säilytyslokerossa, fleecet sun muut vaihtuivat toppeihin ja hameisiin. Viime kesän pitkästä matkasta viisastuneena pakkasin tälle matkalle mahdollisimman vähän tavaraa. Olen itsekin aika yllättynyt, että uskalsin lähteä kolmen viikon turneelle 9 kg laukulla!

Tätä matkaa on odotettu pitkään - ja nyt me ollaan täällä! Matkamme pääkohde on Japani - Soul ja Korea tuli jossain vaiheessa myöhemmin mukaan tähän alkuun. Täällä ollaan neljä ensimmäistä yötä, nyt on kolmas takana. Ja millaista meillä on ollut?

Lämmintä. Kosteaa. Hiostavaa. Suomalaisena sitä huomioi tietysti sään ensimmäisenä. Minähän rakastan lämpöä ja aurinkoa, joten tämä sopii minulle erinomaisesti. Loman alussa tulee hikoiltua älyttömästi, kun keho ei ole vielä tottunut lämpöön - ja kaiken uuden viehätyksessä tulee tehtyä suorituksia, kuten ensimmäisen päivän kaupunkikävelymaraton ja eilinen porrasnousu N Seoul Towerille.

Asumme täällä kivassa pienessä Vanilla 1 -hostellissa aivan keskustassa, Dongdaemunin alueella. Täältä on helppo lähteä eri puolille kaupunkia ja päivän aikana ehtii hyvin käydä ottamassa pikkupäikkärit. Niitä on nimittäin tarvittu - aikaerosta ei olla aivan vielä toivuttu ja lämmin sääkin vähän väsyttää. Meillä on käytössä T-Money -kortit, joihin voi ladata rahaa ja ajella sitten metrolla, bussilla ym. Soulin metroverkosto on laaja, mutta kartta on selkeä - siihen on merkitty kaikki pysäkit myös englanniksi, samoin metron digitaalisessa näytössä. Metrossa tuntuu hyvin turvalliselta. Samoin kaikkialla muualla, missä olemme liikkuneet.

Hostellissamme ei näy muita länsimaalaisia, kaikki ovat aasialaisia - Kiinasta, Hongkongista, Taiwanista. Aasialaiset tulevat tänne ennen kaikkea shoppaamaan. Täällä on järjettömän isoja kauppakeskuksia, satojen metrien pituisia, vieri vieressä! Me ei olla käyty vielä yhdessäkään sisällä, tänään pitää ehkä kurkata, ihan mielenkiinnosta. Vaatekaupoilta ei kyllä voi välttyä ihan pelkästään kaduilla ja metroasemilla kävellessäkään. Tarjonta näyttää tosi kivalta - minun silmääni viehättää aasialainen yksinkertaisuus. Vaatteet ovat hieman laatikkomaisia ja väljiä, mukavan oloisia. Tällä hetkellä naiset suosivat täällä väljiä haalareita!

Olemme katselleet kaupunkia ja nähtävyyksiä. Olemme osallistuneet mm. opastettuun kierrokseen kungfutselaisen Jongmyon temppelin alueella, kävelleet perinteisen Buckhon Hanok -kylän läpi, käyneet Gwangjangin katuruokamarkkinoilla, tutustuneet moderniin kaupungintaloon, vierailleet kissakahvilassa Insa-dongin ostoskadulla ja nousseet N Seoul Toweriin katselemaan kaupunkia. Tuo torni sijaitsee Namsan-vuoren päällä 243 metrissä, itse torni on 236,7 m korkea. Tornille pääsee köysiradalla, mutta me urheilullisina kävelimme mäen ylös ja alas puistoalueen läpi.

Ruokatarjonta on täällä lihavoittoista - kaikkialla mainostetaan possu- ja kanaruokia sekä tulisia nuudeliannoksia. Ravintoloitten nimet ja iskulauseet ovat välillä aika mielenkiintoisia, esim. "Fried food & beer" eli tervetuloa saamaan sydänkohtaus... Minä olen jo maistanut kerran nuudeleita, mutta ainakin se annos oli jotenkin liian limainen makuuni. Maistoin myös mausteista (ja rasvaista!) perunapannukakkua, joka oli ihan ok. Parasta on ollut ensimmäisen illan sushirulla. Meillä ei ollut yhteistä kieltä ravintolan henkilökunnan kanssa, mutta parin asiakkaan avustuksella sain tilattua merilevärullan, jonka sisällä oli tummaa riisiä ja kasviksia. Juomatarjonta kaupoissa on mahtava! Täällä on tarjolla eksoottisia hedelmäjuomia sekä kylmiä kahvijuomia. Tähän mennessä parasta on ollut männyn silmusta tehty havujuoma!

Kohta lähdetään viimeisen päivän viettoon täällä Soulissa - aikaisin huomeaamuna ajamme takaisin Incheonin lentoasemalle ja lennämme Fukuokaan, Japaniin. Mutta sitä ennen ehdimme vielä vähän "maiskutella" Soulia, tänään ehkä jo vähän chillimmin :)














Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa