Unelmaloma Färsaarilla, osa 2

Jatkoa Färsaarten blogiin...

Kolmantena päivänä oli jännittävä retki - helikopterilento! Olin keväällä saanut vinkin ja näin ollen osannut varata paikat reittihelikopterista etukäteen. 20 minuutin lennon hinta oli vain 110 DKK = 15 EUR! Ajoimme bussilla Klaksvikiin, jossa marssimme paikalliseen matkailutoimistoon kysymään ohjetta helikopterin lähtöpaikalle. Sinne pitikin kävellä rivakasti, jotta ehdimme. Reput kopterin takaluukkuun, kuulosuojaimet korville ja menoksi! Kyyti oli tasaista ja näkymät olivat todella hienot! Enää ei harmittanut yhtään, että edellisenä päivänä oli jäänyt näköalat näkemättä. Lensimme Hattarvikiin, Fugloyn saarelle, Färsaarten itäisimmälle saarelle. Pieni kylä oli nopeasti katsottu. Ei kauppoja, ei kahviloita, ei ihmisiä. Mutta paljon lampaita ja lintuja! Kiipesimme vuoren rinteelle syömään eväät ennen kuin oli aika palata rantaan odottamaan laivan tuloa. Sen tarkkaa aikataulua ei ollut olemassakaan - mutta olimme kertoneet ensimmäiselle saarella tapaamallemme ihmiselle, että haluamme tuolle laivalle - hän osasi antaa vinkin summittaisesta lähtöajasta. Noin tunnin laivamatka antoi mahdollisuuden ihailla saaria taas uudesta näkökulmasta. Saavuimme Hvannasundin rantaan, jossa odotti mykistävä, ristiriitaisia tunteita herättävä näky: rantalaituri täynnä kymmeniä kuolleita pallopäävalaita. Tuosta tapahtumasta oli Suomessakin uutisoitu. Me emme jääneet paikalle asiaa ihmettelemään, yhteysbussi lähti saman tien eteenpäin. Olipa todellinen kokemusten päivä!

Neljäntenä ja viimeisenä päivänä pakkasimme tavaramme, kiskoimme laukkumme kivipolkua alas kaupunkiin ja nousimme lentokenttäbussiin, aikomuksenamme vielä viimeisenä ohjelmana patikoida Leitisvatn-järvelle. Se on järvi, joka sijaitsee kallion päällä! Kuljettaja jätti meidät ja laukut kyydistä Midvagurin kylässä vähän ennen lentoasemaa. Laukut saimme puhumalla säilytykseen paikallisen ruokakaupan takahuoneeseen. Lähdimme patikoimaan kohti ihanaa kukkaniittyä. Sen jälkeen polku kulki ruohikon ja kivikoiden läpi järvenrannan tuntumassa. Matkan varrella ihailimme monenlaisia lampaita ja upeita lintuja. Färsaarten kansallislinnun, helmenkalastajan (meriharakan) äänekästä liitoa oli hauska seurata. Puolentoista tunnin patikoinnin jälkeen saavuimme sille monista hienoista kuvista tutulle paikalle, missä jyrkät 142 m korkeat kallioseinämät katselevat merelle. Järven päässä oli iso vesiputous alas mereen. Upea kokemus tämäkin vielä ennen lentomatkaa! Patikkamme oli noin 9 km mittainen ja ehdimme juuri hakea laukkumme ruokakaupan takahuoneesta ennen kuin seuraava lentokenttäbussi ajoikin jo kylään.

Ikimuistoinen reissu! Huikea kohde, johon tilanteisiin ja aikatauluihin mukautuvalla budjettimatkaajallakin on varaa, kun suunnittelee hyvin. Vaikka nyt oli paras aika matkustaa Färsaarille, ei matkailijoita juuri näkynyt. Färsaarten matkailutoimistolla onkin uusi osuva slogan: "Europe's best kept secret". 

Kiitos siskolle mahtavasta matkaseurasta! <3

PS. Opettelin tekemään iMovie-videoita, tässä ensimmäinen matkailuvideoni!






















Kommentit

  1. Ihania kuvia, varmasti kiva loma.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Färsaarille talkoisiin!

Portugalin huhtikuu

Joogalomaa Ubudissa